Kunststof en aluminium kozijnen reinigen

Ook kunststof en aluminium kozijnen zijn onderhevig aan atmosferische bevuiling, deze kozijnen moeten ook gereinigd en geconserveerd worden zodat het kunststof en aluminium niet wordt aangetast en de levensduur van het materiaal verlengd.

Kunststof kozijnen zouden eigenlijk minimaal een maal per jaar onderhouden moet worden. Dit wordt echter vaak nagelaten waardoor het poreuze kunststof snel vervuild zal raken. Kozijnen die lange tijd niet gereinigd zijn reinigen wij met een professionele kunststof reiniger en zetten het daarna in een harde polimeer was die de reststand bevuiling verwijderd en de glans terug geeft zoals hij was. Hierdoor zien uw kozijnen er weer als nieuw uit.

Aluminium kan ook worden gereinigd. Dit gebeurd doormiddel van een zuur. Wanneer wij dit uitvoeren worden de ramen afgeplakt met plastic. Dit ter bescherming van glas en gevel. Het aluminium wordt ingesmeerd met het zuur, na het inwerken wordt het aluminium afgespoeld met water. Door deze behandeling zal het zijn oorspronkelijke beschermlaag verliezen. Dit lossen wij op door het te behandelen waardoor er een nieuwe beschermlaag wordt aangebracht en het weer gaat glanzen als nieuw.